Matkalla

Matkalla

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Mörbylånga, Satumaan paratiisi - ja ajatuksia matkan jatkosta

Mörbylångan satama ei sinällään ole kaunein näkemämme.  Altaan reunalla on vanhoja tehdashalleja ja varastorakennuksia.  Mutta jotenkin tämä viehättää, ehkä sekin vaikuttaa, että seutu muistuttaa veneemme kotisatamaa Taalintehdasta. Sielläkin vierassatama on teollisuushallien vieressä.  Kylä tässä ympärillä vaikutta hiljaiselta.  Illalla tosin jostain ravintolasta kantautui Springsteen-covereita tänne veneen kannelle.  Eipä häirinnyt sekään.

Tänään sunnuntaina 6.7. heräsimme lämpimään kesäaamuun.  Hellepäivä.  Veneemme on kiinnitetty aallonmurtajaan, jonka takana aukeaa aava meri.  Kalmar näkyy utuisena luoteessa.  Aivan veneemme vieressä on käynti meren puolelle uimalaiturille.  Siitä kävimmekin aamu-uinnilla.  Pohja on pitkälle matalaa hiekkapohjaa ja vesi kirkasta. Veden lämpötila oli kirpaiseva, mutta uintikelpoinen.  Eeva pesi aamulla pyykit huoltorakennuksen koneessa.  Nyt ne kuivuvat mantookivaijereissa.  Veneen kannella aurinkovarjon alla on mukava kirjoitella. Jarmo puuhailee veneessä varusteluhommia.  Ulkolämpötila on 30 astetta.  Kyllä nyt kelpaa!

Eilen illalla kaivoimme merikortit esille ja aloimme mittailla matkoja suhteessa käytettävissä olevaan aikaan sekä toiveisiin jatkon osalta.  Sen olemme päättäneet jo aluksi, että tulemme kotiin Jurmon kautta.  Koska kelit ovat olleet kovin vaihtelevia, eivätkä aina suotuisia, myös satamassaololle on varattava riittävästi aikaa.  Missään vaiheessa emme halua mennä riskillä emmekä kiireellä.  Nyt nautimme kaikessa rauhassa kesästä täällä Mörbylångassa ja sitten päätämme suunnan.  Voi olla, että Satumaan keula kääntyy seuraavaksi kohti pohjoista.


Mörbylångan kyläkeskusta

Sataman aallonmurtaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti