Matkalla

Matkalla

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Varustautumista ja valmisteluja

Satumaan varustelu Norjan matkaa varten alkoi jo hyvissä ajoin talvella.  Eeva kävi suorittamassa rannikkolaivurin radiotutkinnon, Jarmolla se on suoritettu jo pari vuotta sitten.  Ensimmäiset hankinnat teimme Helsingin venemessuilta ja sen jälkeen ostoslistaa on lyhennetty monella kauppareissulla.  Vene laskettiin vesille 28.4., jonka jälkeen pääsimme tekemään tarvittavia valmisteluja paikan päällä: AIS-vastaanottimen asennus, akkukapasiteetin lisäys, akkulaturin vaihto parempaan, keula- ja perävalojen uusiminen sekä yhtä ja toista pientä viilausta.  Sähkön tuottoa turvaamaan hankittiin aggregaatti.   Kun reissuun lähtöön on reilu viikko aikaa, vielä muutama pieni työ odottaa tekijäänsä, tosin kaikki välttämätön lienee veneen osalta valmiina.

Matkan on suunniteltu alkavan juhannusaattona Taalintehtaan vierassatamasta.  Jos sää sallii, varaudumme purjehtimaan muutaman vuorokauden yhtä soittoa.  Silloin määränpäänä voisi olla Bornholm.  Jos tuuli ei suosi tai matkanteko alkaa muuten tökkiä, muutamme suunnitelmia tilanteen mukaan.  Tähän asti pisin yhtäjaksoinen purjehduksemme kesti 26 tuntia, joten tämä on meille aivan uutta.  Haluamme päästä kokeilemaan vahtivuoroilla etenemistä ja yöpurjehdusta useamman yön peräkkäin sekä samalla säästää aikaa matkan kaukaisempiin kohteisiin. Koko reissuun aikaa on varattu kuutisen viikkoa.

Alkukesän veneilyviikonloput ovat olleet lähinnä asennus- ja varustelureissuja.  Viime viikonloppuna ehdimme vähän huilatakin.  Samalla testailimme yhtä kevään hankintaa, josta kuva alla.  Makkarat ja pihvit kypsyivät, grillin kylki pysyi viileänä.






2 kommenttia:

  1. Öö.. näyttäs, niinku muovilävikössä voi grillata makkaraa. :-)

    VastaaPoista
  2. Juu, niin se vähän näyttää :) Mutta ihka oikea hiiligrilli se on.

    VastaaPoista